Organisatie

Gerard Duineveld (voorzitter)

Op een zonnige morgen in 2007 werd Gerard wakker en besloot een Oldtimerdag te organiseren. Dit zou plaatsvinden in het jubileumjaar van de Harddraverij Vereniging Santpoort en Omstreken in 2009. Een goed idee is snel alleen bedacht, maar beter uitgevoerd met vrienden. Daarom belde hij Cees, die direct enthousiast werd en Cary aanhaakte. Na enig overleg werd een bestuur gevormd en werd met Santpoortse finesse een evenement uit de grond gestampt. Tot het moment dat de eerste oldtimer het terrein opreed was het natuurlijk maar de vraag of het idee zou aanslaan. Inmiddels is de rest geschiedenis en zal in 2016 alweer de derde Oldtimerdag georganiseerd worden. Gerard geeft in het dagelijks leven leiding aan het meer dan 125 jaar oude familiebedrijf Duineveld Transport. Ondanks de technische revoluties in die jaren zijn de principes van transport nog ongewijzigd. Gerard is gek op Engelse motorfietsen. In zijn garage pronken een Triumph Bonneville en een BSA Rockett Goldstar. Zijn volgende aankoop moet de Norton worden.

Sigrid Groenendijk (secretaris)

Gekscherend werd het bestuur van de Stichting Oldtimerdag Santpoort wel eens de Oldtimers genoemd. Daarom is vers bloed aangetrokken met twee Santpoorters in hart en nieren. Sigrid Groenendijk is een bekend gezicht in het Santpoortse verenigingsleven. Na jarenlang actief te zijn geweest bij Scoutinggroep Sint-Radboud is zij toegetreden toe tot het bestuur als secretaris.

Cary van Baekel (penningmeester)

Cary raakte aangestoken door de bevlogenheid van voorzitter Gerard en Cees Davidson en trad toe tot het bestuur van Stichting Oldtimerdag Santpoort. Het organiseren van evenementen voor Santpoort is hem op het lijf geschreven. Na tien bestuursjaren in de Harddraverijvereniging Santpoort en Omstreken als penningmeester en minstens zoveel jaar in de Oranjevereniging Santpoort-Noord was hij de aangewezen man om de financiën van deze club te beheren. In zijn werkzame leven was hij actief bij Brandweer Amsterdam en zo kon er op de vorige oldtimerdagen klassieke stoombrandweerspuiten geregeld worden. Ook dit jaar komen er weer twee stoomspuiten, waarvan zelfs één met paarden! Cary is geen autofanaat, maar zijn racefiets van 20 jaar oud komt misschien in aanmerking voor het predikaat Oldtimer. Hij is heel trots op wat er iedere keer weer neergezet wordt. Waar vind je in Nederland nog zo’n evenement met gratis toegang?

Cees Davidson

Cees is een echte liefhebber van oud staal. Vanuit zijn werk in de wegenbouwmachines en vrachtwagens is hij verzot op alle Oldtimers die komen, van brommer tot stoomwals. Maar zijn voorkeur gaat wel uit naar grond-, weg- en water-bouwmachines. Cees organiseert graag evenementen in het dorp en vind het belangrijk om iets te doen voor de gemeenschap. Dat hij hierbij ook nog kan leunen op zijn grote passie voor de techniek Cees is gemaakt en geboren in machines en zijn droom is om nog eens een grote stoomwals in de achtertuin te zetten. Gewoon om op zondag een rondje mee te draaien, maar ook om ervoor te zorgen dat deze machines in ons midden blijven. De deskundigheid om deze machines te onderhouden mag volgens Cees absoluut niet verloren gaan!

Peter Boudesteijn

Ik woonde in mijn jeugd boven het familiebedrijf; Boudesteijn Transporten en Verhuizingen in Beverwijk, dus ben ik opgegroeid met alles wat te maken heeft met auto's en vooral vrachtwagens. Nu wonen we al weer 30 jaar in Santpoort Noord, een dorp met een rijk verenigings- en evenementenleven. Naast mijn hobby oude auto's. Hou ik me bezig met het gezin, golfen, bridge, lange afstand fietsen en zeevissen. In 2002 heb ik een "opknapper"( DeSoto Custom Convertible S13 uit 1949) gekocht, het restaureren is het mooiste deel van het hebben van een oldtimer. Het is erg leuk om aan dit evenement te kunnen bijdragen.

Joop

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.